Totul despre Saperavi

Saperavi tradus din georgiană înseamnă „pictură”. Un astfel de nume simplu și, în același timp, neobișnuit a fost dat vinului obținut din același soi de struguri. Culoarea acestui vin este roșie, iar cetatea este de aproximativ douăsprezece grade. După patru ani de păstrare, Saperavi dobândește calitățile maxime inerente acestui soi.

The Rising Popularity Of Georgias Saperavi Grape In Australian Vineyards 1

Struguri de Saperavi

Are frunze ovoidale, de dimensiuni medii și fructe de padure de culoare neagră, cu o acoperire groasă de ceară.

Pețiolul are o crestătură deschisă, iar placa de frunze este ridată cu o plasă vizibilă. Strugurii înșiși sunt dulci și suculenți. Buchete de dimensiuni libere și mijlocii.

Datorită faptului că soiul se întărește târziu, este foarte sensibil la boli fungice care apar în sezonul ploios.

Istoria și tehnologia vinului Saperavi

Vinul Saperavi a fost făcut pentru prima dată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Acest vin este considerat a fi de lungă durată, deoarece cel mai optim timp de îmbătrânire este de 10-12 ani. Acest vin este păstrat suficient de mult. Cu toate acestea, vinăriile vând deseori vinuri tinere de Saperavi cu o îmbătrânire de doar unu la doi ani.

Gustul unui vin depinde de vârsta vinului. Vinul tânăr al lui Saperavi este destul de ieftin și ușor de băut, lăsând un gust delicat delicat.

Vinul de zece ani este foarte bogat și gros. Un buchet cu aromă similară este greu de găsit. După ce ați gustat acest vin o dată, vă veți aminti pentru totdeauna de gustul său leneș..

Povestea

Saperavi este un vin cu istorie georgiană veche de secole, calitatea sa excelentă și gustul nobil sunt cunoscute în întreaga lume. Vinul roșu uscat nu cunoaște nicio limită în popularitate, întreaga lume admiră gustul său natural.

Georgia este locul de naștere al acestei băuturi și de multe secole onorează tradițiile și rețetele producției sale. Vinul Saperavi are o categorie variată de calitate și preț. Fiecare vinărie este angajată în fabricarea Saperavi, iar în aproape fiecare casă o fac singură..

O diferență semnificativă de fabricație constă în tehnologia și îmbătrânirea băuturii roșii uscate.

Istoria viticulturii nu cunoaște nici măcar epoca exactă a soiului Saperavi. În scrierile antice, acest soi de struguri a fost întotdeauna în Georgia. Creșterea fructelor de pădure în țara munților este sensul vieții. Vinificatorii georgieni păstrează cu atenție secretele unei băuturi naturale gustoase.

Secretul vinificației și al vinului în sine este asociat cu diverse ordonanțe sacre, a căror istorie se întoarce mult la rădăcinile istoriei. După cum știți, vița este semnul marii lor credințe creștine.

De asemenea, în cronicile antice, vinul Saperavi este menționat de mai multe ori, are un gust puternic de tartă din cele mai vechi timpuri, iar culoarea băuturii seamănă cu aspectul de suc de rodie sau de cireșe.

Descrierea

Culoarea lui Saperavi este foarte saturată și întunecată, este considerată unul dintre cele mai negre vinuri roșii din Georgia. Nuanța poate fi numită rodie întunecată, în comparație cu cireșele supraîncărcate. Mulți o numesc nobil.

Nuanțele aromatice ale acestei băuturi sunt foarte diverse, dar în varianta clasică există un gust distinct de prune și coacăze negre coapte, iar vinul în sine este crud și gros. Unii oameni simt aroma delicată a murelor, o băutură îmbătrânită capătă note de prună. S-au găsit soiuri cu astringență redusă, sunt produse separat de vinăriile georgiene.

Gustul lui Saperavi îmbătrânit este mult mai intens, ca orice vin uscat, se îmbunătățește în fiecare an. Experții recomandă deschiderea sticlei după numai patru ani de îmbătrânire.

Producători de vinuri Saperavi din Moldova:

Château Vartely Individo – Saperavi (2017)

Château Vartely Tribut – Saperavi (2017)

Gitana – Saperavi (2018)

Novak Black – Saperavi (2017)

Timbrus – Saperavi (2018)

Timbrus Oak Aged – Saperavi (2017)

Timbrus Oenologist Reserve – Saperavi (2016)

Castel Mimi AnimAliens – Saperavi (2018)

Castel Mimi Saperavi (2017)

Vinaria din Vale Mozaic – Saperavi (2018)

No Produs(e)s in the cart.